Yeni Başlangıçlar

Yeni Başlangıçlar

Bin Taneli Bir Tane : )


Artık benimde evimin güzel bir köşesine koyabileceğim üç adet narım var : ) Önce şekle bakıp aldığım bu üç narın aslında Bereket Narları olduğunu öğrendim.. Meğer Bin taneli Nar bu özelliğiyle hak ettiği sıfatı almış ve Bereket Narı olmuş : ) Çok merak saldı bende oturdum Bereket Narını araştırdım sizinle de paylaşayım istedim..





Bilimsel verilerin önem kazanmadığı dinler öncesi zamanlarda bazı meyveler daha fazla önem kazanmış. Dinlerin ortaya çıkışıyla da kutsal kitapların vurgu yaptığı gıdalar nimet olarak kabul görmüş. Bereketin simgesi olarak kabul gören nar  Helen ve Roma dönemlerinde üzerine efsaneler yazılan bir meyve olmuş..

Tabi bu güzel meyve daha oluşmadan bile çiçeğiyle güzel bir görüntü ortaya koymuş..Bir zarif çiçekten oluşan narın  deriye benzeyen kırmızıdan yeşile kadar uzanan renklerdeki kabuğu ayrı da bir  güzeldir.O çiçeği de sizden mahrum etmeyelim : )


Bereket narı her eve lazım diyerek hepinize iyi hafta sonları diliyorum…

5 yorum:

Maya dedi ki...

Nar bende çok özeldir, yeri ayrıdır, güle güle kullan, sana da bereket getirsin inşallah :)

Gözde T S dedi ki...

Bu narları bende çok beğeniyorum ama henüz almadım canım. Çok güzeller, güle güle kullan canım :)

Pueri Puellae Physicus dedi ki...

Güle güle kullan Gizem :) Bu arada seninde bana gönderdiğin kitap geldi çok sevindim çok çok teşekkürler, en kısa zamanda ben de senin güzel hediyeni bloğumda paylaşacağım :)

yeni başlangıçlar dedi ki...

Maya ; evet umarım adı gibi bereketli gelir mayacım teşekkürler : )

Gelin Adayı ; kesinlikle almanı tavsiye ediyorum biz de bayılarak aldık : )

Pueri Puellae Physicus ; aslında senin paketini aldıktan sonra çok mahcup oldum doğrusu,,çok özenmişsin tekrar teşekkürler. :)

FERİDECO dedi ki...

Anlamını sen de korusun ve bereket dolu günlerin olsun canım,bloğuma geldiğin için teşekkürler ben de katıldım senin bloğuna ve takip aldım hemen :))